Οι ζημιές στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον υπερσύγχρονο τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και η πρώτη εκτίμηση αλλά όχι και η τελική, είναι ότι για την αποκατάστασή τους θα απαιτηθούν τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Ο υπεύθυνος του «Πανθεσσαλικού»,Τάσος Μιλάνος μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε πως την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ η οποία, κατά τον ίδιο, θα κληθεί για να πληρώσει τα «σπασμένα», αφού ήταν η διοργανώτρια Αρχή και της παραχωρήθηκε το στάδιο για τη διεξαγωγή του τελικού.

Οι ζημιές αναλυτικά

- Αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν 2.000 περίπου καθίσματα.

- Καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν όλα τα WC του σταδίου, αλλά και περιμετρικά.

- Κάηκαν οι χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον.

- Αποξηλώθηκαν και εκλάπησαν μεταλλικές κατασκευές, δηλαδή κιγκλιδώματα και ικριώματα.

- Καταστράφηκαν οι πυροσβεστικές φωλεές και οι κρουνοί του σταδίου.

- Εκλάπησαν ή καταστράφηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου.

- Καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του ταρτάν του «Πανθεσσαλικού».

- Λεηλατήθηκαν ο εξοπλισμός του σταδίου και όλες οι αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου».

Τουλάχιστον 300.000 ευρώ θα χρειαστούν για να επιδιορθωθούν

Η πρώτη, αλλά όχι πλήρης εκτίμηση των ζημιών που υπέστη το στάδιο του Βόλου ανεβάζει το κόστος των επιδιορθώσεων στις 300.000 ευρώ.

Το ποσό μπορεί να ανέβει πολύ περισσότερο όταν καθαρισθεί το γήπεδο και αποκαλυφθούν όλες οι ζημιές.

Οι χούλιγκανς απείλησαν μέχρι τα παιδιάκια που μαζεύουν τις μπάλε

Μάλιστα ο κ. Μιλάνος τονίζει πως, όταν η μανία των ανεγκέφαλων είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ εισέβαλαν σε αίθουσα όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα ball boys, δηλαδή τα παιδάκια που μαζεύουν τις μπάλες και απειλήθηκαν από τους εισβολείς και χρειάστηκε η επέμβαση του ιδίου για να προστατευθούν τα παιδιά.Σήμερα στο στάδιο έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού και σε αυτή την επιχείρηση βοηθά με τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του ο δήμος Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι το «Πανθεσσαλικό» είναι ένα καινούργιο στάδιο -ίσως το ομορφότερο όπως είχε χαρακτηρισθεί για την αρχιτεκτονική του- καθώς κατασκευάσθηκε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Thetoc.gr