Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων για την ένταξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ) στο άρθρο 106β το οποίο παρέχει την δυνατότητα οικονομικής εξυγίανσης του Συνεταιρισμού.

Ουσιαστικά η απόφαση κάνει δεκτό το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο είχε υποβληθεί στο δικαστήριο και είχε συγκεντρώσει την αποδοχή της πλειονότητας των πιστωτών της επιχείρησης.

Η ένταξη στην προστασία του σχετικού σχετικού νόμου δίνει την δυνατότητα επιβίωσης και ανασυγκρότησης στην ΕΑΣ Τρικάλων, καθώς αποφεύγει άλλες κατασχέσεις και αποκτά δυνατότητα χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Η συνεδρίαση στο ακροατήριο είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2017.

Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Δήλωση Λιούτα

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αχιλλέας Λιούτας αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων προέβη στην εξής δήλωση: «Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό στην 90χρονη ιστορία της ΕΑΣ Τρικάλων. Μια απόφαση η οποία καθιστά απόλυτα διαχειρίσιμο το χρέος του Αγροτικού μας Συνεταιρισμού και ανοίγει το δρόμο για ολική επαναφορά στην κανονικότητα με τη λήψη τραπεζικού δανεισμού και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή του οργανώσεις   του μεγέθους της ΕΑΣΤ.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν βάζει απλώς οριστική ταφόπλακα στους λασπολόγους που  επένδυαν στο κλείσιμο της ΕΑΣ Τρικάλων για να αρπάξουν τα περιουσιακά της στοιχεία και να με βλάψουν εμένα προσωπικά, δίνει προοπτική και μέλλον στον Συνεταιριστικό μας Όμιλο ο οποίος εισέρχεται σε μια νέα δυναμική εποχή. Η απόφαση δίνει και νέα προοπτική στη θυγατρική της ΕΑΣΤ,ΤΡΙΚΚΗ η οποία   όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, στήριζε τον μητρικό  Συνεταιρισμό. Πλέον θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις προοπτικές που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τη διεύρυνση της παρουσία του στην εγχώρια και όχι μόνο αγορά.

Ευχαριστώ τους άξιους νομικούς μας συμβούλους για την επιτυχή έκβαση της έγκρισης της συμφωνίας πιστωτών από το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Ευχαριστώ τους συναδέρφους της Διοίκησης που υπέγραψαν, όπως και εγώ, με την εγγύηση της προσωπικής τους περιουσίας για να γίνει εφικτή η συμφωνία ρύθμισης των δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς. Ευχαριστώ τα στελέχη και τους εργαζομένους του Συνεταιριστικού Ομίλου που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια υπομονή στηρίζοντας το θετικό σενάριο. Περισσότερο απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που μας στήριξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Με την ευκαιρία θέλω να τους καλέσω για άλλη μια φορά, να έρθουν να γραφτούν μέλη του Συνεταιρισμού. Σας θέλουμε όλους κοντά μας προκειμένου η δική μου γενιά να παραδώσει στις επόμενες γενιές την ιστορική μας Ένωση».

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr