Σε επαναληπτικό πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) Αχιλλέα Λιούτα, προχώρησε, την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, η Γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A. για υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι ύψους 1.900.000 δολαρίων ΗΠΑ. Για το χρέος αυτό της Ένωσης είχαν δοθεί στους Γάλλους επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που όμως έμειναν απλήρωτες.

Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης, που ήταν ξανά άγονος, αφορά σε δύο αγροτεμάχια στα Σερβωτά Τρικάλων και πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr υπό την εποπτεία του συμβολαιογράφου Φαρκαδόνας Δημητρίου Κολοβού.

Τα περιουσιακά στοιχεία που βγήκαν στο “σφυρί” είναι δύο ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια, μέρος συνολικής έκτασης 74 στρεμμάτων, και εκποιούνται για την κάλυψη αρχικού ποσού 50.000 δολαρίων που προέρχεται από την συνολική οφειλή των 1.900.000 δολ. ΗΠΑ στην γαλλική εταιρεία.

Λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό πλειστηριασμό ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Τρικάλων η οποία εκδικάστηκε και απορρίφθηκε.

Η Γαλλική εταιρεία, έχοντας στα χέρια της απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για το σύνολο της οφειλής, προχώρησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Δ.Σ. κ. Λιούτα αφού εκείνα του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρόλαβαν και τα κατάσχεσαν άλλοι με πρώτη τη Λαρισινή ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mambo έχει ήδη κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Ένωσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για διαταγή πληρωμής εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ για τις παραπάνω οφειλές.

Δείτε την έκθεση του πλειστηριασμού:

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr