Την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας ισχυριζόταν, μιλώντας χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης στα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, ότι η «τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει στην ρύθμιση των δανείων μας», ουδείς γνώριζε, πλην του ιδίου και των στενών συνεργατών του, ότι όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο αλλά το δικαστήριο δεν έλαβε καν τελική απόφαση σχετικά με το αίτημα της ΕΑΣ για ένταξη στην προπτωχευτική διαδικασία του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr,  το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων με την υπ΄αριθμό 16 απόφαση του 2017  αναβάλει την κρίση του ως προς αίτημα της Ένωσης, ζητώντας επιπλέον διευκρινήσεις για οφειλές της ΕΑΣ προς συγκεκριμένους προμηθευτές.

Ειδικότερα η εμπλοκή παρουσιάστηκε ως προς το ύψος των οφειλών που φέρεται να έχει η ΕΑΣ Τρικάλων προς το εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ που τυγχάνει να είναι θυγατρική του και να έχουν και κοινά διοικητικά στελέχη, αλλά και σε ενέχυρα τα οποία έχει η Ένωση προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα για δανειοδοτήσεις που έλαβε.

Το δικαστήριο ζήτησε μάλιστα από τους εμπειρογνώμονες Δήμο Πιτέλη και Χρήστο Βλάχο να προσκομίσουν καταγραφές λογιστικών βιβλίων αλλά και να περιγράψουν την ακριβή οικονομική θέση της Ένωσης ώστε να μπορέσει να βγάλει συμπέρασμα.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, αναμένεται προσεχώς νέα δικάσιμος για να εκδοθεί η απόφαση επί του αιτήματος της ΕΑΣ Τρικάλων η οποία ζητάει ρύθμιση οφειλών και προστασία έναντι πιστωτών και προμηθευτών.

Οι εκλογές

Τυπική διαδικασία ήταν για τον πρόεδρο Αχιλλέα Λιούτα και την ομάδα του η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση καθώς «αντίπαλο ψηφοδέλτιο» δεν υπήρχε. Το παρόν έδωσαν 90 μέλη από τα 107 και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής:

Λιούτας Αχιλλέας

Μαράβας Κωνσταντίνος

Καλύβας Αθανάσιος

Ιακωβάκης Δημήτρις

Μπακρατσάς Δημητριος

Γεωργούλα Νικολέτα

Γκαρνάρας Απόστολος

Γρατσάνης Γεώργιος

Παπαγεωργίου Σπυρίδων

(Οι 4 τελευταίοι ισοψήφισαν)

 

Για το Εποπτικό Συμβούλιο

Κατές Γεώργιος

Λιούτας Αθανάσιος ( του Χαραλάμπους)

Λόης Αθανάσιος

(Ισοψήφισαν οι δύο πρώτοι)

 

Για τη ΣΑΣΟΕΕ

Λιούτας Αχιλλέας

Μπακρατσάς Δημήτριος

Μαράβας Κωνσταντίνος

Γρατσάνης Γεώργιος

Καλύβας Αθανάσιος

Γκαρνάρας Απόστολος

Κώστας Τόλης