Σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) Αχιλλέα Λιούτα, προχωράει σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, η Γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A. για υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι ύψους 1.900.000 δολαρίων ΗΠΑ. Για την οφειλή αυτή της Ένωσης είχαν δοθεί στους Γάλλους επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Η Γαλλική εταιρεία, έχοντας στα χέρια της απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για το σύνολο της οφειλής, προχώρησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Δ.Σ. κ. Λιούτα αφού εκείνα του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρόλαβαν και τα κατάσχεσαν άλλοι με πρώτη τη Λαρισινή ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.

Ο σημερινός είναι ο πρώτος πλειστηριασμός και αφορά σε δύο αγροτεμάχια στα Σερβωτά Τρικάλων. Θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr ενώπιον του πιστοποιημένου συμβολαιογράφου Φαρκαδόνας Δημητρίου Κολοβού.

Τα δύο ακίνητα, που χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια, είναι μέρος συνολικής έκτασης 74 στρεμμάτων και εκπλειστηριάζονται για την κάλυψη ποσού αρχικού ποσού 50.000 δολαρίων που προέρχεται από την συνολική οφειλή των 1.900.000 δολ. ΗΠΑ στην γαλλική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mambo έχει ήδη κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Ένωσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για διαταγή πληρωμής εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ για τις παραπάνω οφειλές.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση του πλειστηριασμού:

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr