«Όσοι καταφέρουν να πουλήσουν στα 5 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από το κόστος, θα είναι ευχαριστημένοι. Το ζητούμενο τα τελευταία χρόνια με τις πασχαλινές σφαγές των αμνοεριφίων είναι να περιορίσουμε τη χασούρα». 

Ενδεικτικά τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία της Θεσσαλίας, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα εποχές του παρελθόντος, όταν οι κτηνοτρόφοι ανέμεναν το Πάσχα για να καλύψουν τα ετήσια έξοδα. 

Οι σφαγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών, κυρίως προς Ιταλία, ήταν κατά το ήμισυ ελληνικά και κατά το έτερο ήμισυ ρουμάνικα. Δυστυχώς για τους παραγωγούς οι εισαγωγές αμνοεριφίων ήταν και φέτος αυξημένες, καθώς τους εμπόρους τους ενδιαφέρει η ένδειξη της σφαγής να είναι ελληνική.

Οι κτηνοτρόφοι πούλησαν τα μεσαίου μεγέθους (4 έως 5 κιλά) αμνοερίφια, τα αρνιά με 4,30 ευρώ το κιλό και τα κατσίκια 4,50 ευρώ το κιλό. Για το Ελληνικό Πάσχα οι τιμές αναμένεται να τσιμπήσουν 30-40 λεπτά το κιλό.

Γιώργος Ρούστας Ελευθερία