Ξεκίνησε την παραλαβή ελιάς Πηλίου και Χαλκιδικής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου - Βόρειων Σποράδων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε «παραλαβές γίνονται καθημερινά από την Δευτέρα έως και το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στα Ανω Λεχώνια από τις 07:30 έως και τις 11 το πρωί. Η παραλαβή των ελιών στην Αργαλαστή θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου του Συνεταιρισμού και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Κουτσοβαγγέλη στα τηλέφωνα 2423054267 και 6979349276».

Ο Συνεταιρισμός, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα παραλαμβάνει τεμαχισμούς ελιάς από 110 έως και 280 τεμάχια το κιλό, συμβατικές και βιολογικές. Η ποιότητα των ελιών θα πρέπει να είναι άριστη χωρίς μειονεκτήματα. Για παραδόσεις βιολογικών ελιών (πράσινες Πηλίου, Χαλκιδικής, μαύρες Πηλίου, Καλαμών) οι παραγωγοί θα πρέπει με την παράδοση να προσκομίζουν και πιστοποιητικό προϊόντος από τον φορέα πιστοποίησής τους.

«Οι τιμές και ο τρόπος πληρωμής αναμένεται να είναι απόλυτα ανταγωνιστικού επιπέδου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Σε σχέση με τις τιμές ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Πηλίου κ. Αναστάσιος Ψοφογιώργος δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι «θα προκύψουν πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, απ’ ό,τι ξέρω πουθενά. Η παραγωγή βρώσιμης ελιάς στο Πήλιο αναμένεται σχετικά καλή. Πέρσι ήταν δραματικά μειωμένη για όλα τα είδη ελιάς στην περιοχή μας λόγω των προβλημάτων με τον καιρό, το δάκο κ.λπ.».

Z.H.