Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Eurodrip ΑΒΕΓΕ με την ισραηλινή Rivulis Irrigation Ltd., με σκοπό τους τη δημιουργία ενός ισχυρότατου παίκτη στο πεδίο της άρδευσης με συστήματα σταγόνας.

Ο Όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα καλύπτει πλήρως την παγκόσμια αγορά με 18 εργοστάσια και 1800 εργαζομένους σε 5 ηπείρους και 30 χώρες. Οι καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο θα επωφεληθούν από τη διευρυμένη προσφορά προϊόντων και λύσεων, η οποία θα περιλαμβάνει καθιερωμένα προϊόντα που χαίρουν της εμπιστοσύνης της αγοράς όπως ο Eolos, το Compact, το PC2, το GR, ο Όλυμπος το T-Tape, το Ro-Drip, το Hydrogol και το D5000. Ο νέος Όμιλος θα έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Gvat, Ισραήλ και θα φέρει την επωνυμία Rivulis Irrigation Ltd ενώ ο Richard Klapholz, νυν διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, θα ηγείται αυτού.

Οι σημερινοί μέτοχοι των δύο εταιρειών- το FIMI Opportunity Funds, ήτοι το μεγαλύτερο private equity fund του Ισραήλ (FIMI), η εταιρεία Paine & Partners, LLC (Paine & Partners), με έδρα της τις ΗΠΑ και η Dhanna Engineering με έδρα την Ινδία- θα παραμείνουν μέτοχοι του Ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση καθώς και ενεργά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια και παρέχοντας την πλήρη στήριξη τους για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η FIMI θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και ο Gillon Beck, νυν Πρόεδρος της Rivulis Irrigation και κύριος εταίρος της FIMI, θα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του νέου Ομίλου.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τόσο το brand της Rivulis όσο και το brand της Eurodrip και θα παραμείνει πλήρως επικεντρωμένος στην αποστολή του, ήτοι να παρέχει συνεχώς καινοτομία και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης των καλλιεργητών ώστε αυτοί να βελτιστοποιήσουν τις καλλιέργειες τους με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο συνεισφέροντας παράλληλα στην εξοικονόμηση νερού. Τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον νέο Όμιλο που θα σχηματιστεί μιας και θα αποτελέσουν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής η οποία θα περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και τις αντίστοιχες αγορές τους καθώς και τις αγορές. 

ΠΗΓΗ: fpress.gr