Η επιτυχής καθιέρωση της Agrothessaly και τα οφέλη που προσέφεραν στην τοπική αγορά και στον αγροτικό κλάδο, ανοίγουν το δρόμο για νέες κλαδικές εκθέσεις στη Λάρισα μέσα από τη συνεργασία του οικείου Δήμου με την Helexpo.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, η άνοιξη του 2020 προσφέρεται για την διοργάνωση της πρώτης έκθεσης με Ελληνικά αποστάγματα.

Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, τον Μάιο του 2020 ο Δήμος Λάρισας με τη συνεργασία της ΔΕΘ - Helexpo θα διοργανώσει έκθεση ελληνικών αποσταγμάτων (ούζο, τσίπουρο, διάφορα λικέρ κ.λπ.), με παράλληλη παρουσίαση συνοδευτικών, όπως είναι οι ελιές, τα τουρσιά και τα παστά.

Τέτοια αυτόνομη έκθεση εγχώριων παραγωγών αποσταγμάτων δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, παρά την πλούσια ποικιλία των ελληνικών αποσταγμάτων και –κυρίως- τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης η οποία διαρκώς βελτιώνεται για να καλύψει τις αυξανόμενες ροές των επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος την Agrothessaly, κατά το τετραήμερο 8 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι θα είναι πιο επιτυχημένη από την διοργάνωση προ διετίας.

Κατά το έτος 2017 ήταν η πρώτη φορά (σ.σ. η Agrothessaly πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια όταν δεν υπάρχει Agrotica), στην οποία ο δήμος Λάρισας συνεργάστηκε με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα. 

Στόχος ήταν η αναβάθμιση της έκθεσης από περιφερειακή και εν πολλοίς "αδιάφορη", όπως συνέβαινε τα πρώτα της 20 χρόνια, σε πανελλήνιας εμβέλειας με διεθνή χαρακτηριστικά, κάτι που οι διοργανωτές δικαιούνται να λένε ότι το πέτυχαν.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr