Συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Τρικάλων η αίτηση υπαγωγής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων στο άρθρο 106β (πρώην άρθρο 99) για την οικονομική εξυγίανση της συνεταιριστικής επιχείρησης.

Στην ακροαματική διαδικασία παρέστησαν εκπρόσωποι τραπεζών, προμηθευτών, του Ελληνικού  δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Από την καταγραφή στο ακροατήριο των διαθέσεων του συνόλου των πιστωτών, η επιχείρηση εξασφαλίζει την συναίνεση του 60% αυτών που αποτελεί και την βασική προϋπόθεση για να εξεταστεί η δυνατότητα υπαγωγής στην διαδικασία.

Υπέρ της ένταξης στο άρθρο 106β τάχθηκαν όλες οι τράπεζες, με επικεφαλής την τράπεζα Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος των δανειστών καθώς έχει χορηγήσει τα περισσότερα κεφάλαια μέσω ΑΤΕ, προμηθευτές της επιχείρησης, και οι εργαζόμενοι.

Έντονες αντιρρήσεις, με ερώτημα ως προς την βιωσιμότητα της επιχείρησης, εκφράστηκαν από τον κρατικό οργανισμό που διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια της παλιάς Αγροτικής τράπεζας ο οποίος διαθέτει μεγάλες υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης. Αρνητικοί ήταν επίσης τόσο ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) όσο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η τύχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων θα κριθεί πλέον από την απόφαση του δικαστηρίου η οποία αναμένεται το αργότερο σε δύο μήνες.

Κ.Τ. - thessaliaeconomy.gr