Ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στη θέση «Κασιδιάρης», του νομού Ιωαννίνων, για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας. Αυτό το διάστημα μεταφέρονται με μεγάλα φορτηγά από το Μεσολόγγι στα Γιάννενα τα τελευταία τμήματα για τη συναρμολόγηση των ανεμογεννητριών.

Τα δρομολόγια με τα υπερμεγέθη οχήματα ξεκινούν, μήνες τώρα, στις πέντε το πρωί και καταλήγουν στον Παρακάλαμο, ενώ καθ’ όλη την διαδρομή θα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα λόγω του τεράστιου όγκου που έχουν.

Το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη κατασκευάζεται  στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, από την εταιρία «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» που ανήκει στον όμιλο «Ελλάκτωρ». Σε έκταση 4.500 στρεμμάτων θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες οι οποίες εισάγονται από την Δανία. Στην ουσία πρόκειται για δύο πάρκα που θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα και παράλληλα συνολικής ισχύος 90 MW.

Η προσπάθεια για την κατασκευή του έργου είχε ξεκινήσει το 2011.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και βάζει για τα καλά την γειτονική μας Ήπειρο στον χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Z.H. thessaliaeconomy.gr