Οι στήλες του thessaliaeconomy.gr ανανεώνονται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Κάνοντας κλικ στο λογότυπο του Bella Thessalia μπορείτε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις των προηγούμενων ημερών. Καλό Σαββατοκύριακο.

Κάποιοι ρωτούν από πού αντλεί την ονομασία της η στήλη. Bella Thessalia, όπως Bella Italia ή και …Bella Sicilia. Επιρροές είναι αυτές. Όσο για τον Frank υπήρξε πραγματικό πρόσωπο που ενέπνευσε τον Mario Puzo και τον Francis Ford Coppola στο γνωστό κινηματογραφικό αριστούργημα. 

Εννιά μήνες έχει που δημιουργήθηκε ο ΕΦΚΑ και ούτε τα στοιχειώδη δεν έβαλε σε σειρά. Οι δικηγόροι από τα επιμέρους πρώην ασφαλιστικά Ταμεία, δεν έχουν ακόμα νομιμοποίηση στο νέο φορέα. Αποτέλεσμα η αναβολή της εκδίκασης υποθέσεων. Το είδαμε χθες στα δικαστήρια της Λάρισας…

ο εκσυγχρονισμός κοστίζει. Ανάστατοι είναι οι κάτοχοι ελικοπτέρων και ιδιωτικών τζετ από τις ταρίφες της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια και μαζί σε εκείνα της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου. Όπως υποστηρίζουν  οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη. Οι φορείς του κλάδου αναφέρουν ότι σήµερα τα τέλη προσγείωσης ενός ελικοπτέρου ανέρχονται σε 70 ευρώ, αλλά στο εξής στα περιφερειακά αεροδρόµια θα πληρώνουν 170 ευρώ! Κουράγιο…

Η πληροφορία έρχεται από τα Γρεβενά. Η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της πόλης Zoom Cherie,  η οποία διαθέτει παρακαλώ 36  καταστήματα franchise αρκετά εκ των οποίων και στη Θεσσαλία, ετοιμάζεται να μπει και στο χώρο της αρτοποιίας σε συνεργασία με τους φούρνους Βενέτη. Ήδη προσωπικό των Zoom Cherie εκπαιδεύεται στις εγκαταστάσεις της Φούρνος Βενέτη. Tο όνομα της νέας μπράντας θα είναι Zoom bakery. H επιχείρηση Zoom Cherie ανήκει στην εταιρεία Ντάσιος Α.Ε.Β.Ε. – ZOOMSERIE και ιδρύθηκε στα Γερβενά το 1982. Από το 1995 αναπτύσσεται στα γλυκά και τα παγωτά υπό τον τίτλο «Ζoom Cherie το σπίτι του γλυκού».

«Μουλαράς»! Μια νέα προσοδοφόρα ειδικότητα από τον αστείρευτο κλάδο των ναρκωτικών. Είναι εκείνος που αναλαμβάνει να περάσει τα φορτώματα με το χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα. Τα μουλάρια φορτώνονται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και ο ειδικός τα χτυπάει στα καπούλια (πάνω από τα οπίσθια) ώστε να ξεκινήσουν και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Εκεί τα περισυλλέγουν άλλοι από τη συμμορία και μεταφορτώνουν το εμπόρευμα σε αυτοκίνητα για να το μεταφέρουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτόγονα; Ο λόγος είναι σοβαρός. Αν πιαστείς να εισάγεις ναρκωτικά στη χώρα τρως  στο δικαστήριο μέχρι ισόβια. Αν είσαι απλός διακινητής εντός των συνόρων, τότε πέφτεις στα μαλακά. Κάθε επάγγελμα έχει τα μυστικά του…

Το ανάρτησε στο fb το γραφείο τελετών «Γκατζάς» στη Λάρισα: ««Δικά σου είναι μόνα όσα τρως και απολαμβάνεις, τα υπόλοιπα είναι των κληρονόμων». Η σοφία του επαγγέλματος….

Frank ο Θεσσαλός