Πέντε είναι οι θεσσαλικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία φιλοξενείται από τις 27 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, στο πλαίσιο της διοργάνωσς στην οποία τα ελληνικά, τρόφιμα, ποτά και οι τοπικοί παραγωγοί έχουν την τιμητική τους. Αναφορικά με τους Θεσσαλούς συμμετέχοντες στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι τρεις είναι από τα Τρίκαλα και οι άλλοι δύο από τα Φάρσαλα. 

Αναλυτικότερα, στη φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετέχουν η εταιρεία Σαμαρίνα, η οποία παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά από τα Τρίκαλα, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μανιταριών Μετεώρων. Η τελευταία εταιρεία από τα Τρίκαλα είναι τα παραδοσιακά προϊόντα Γαρδίκι, που ειδικεύονται στα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες. Οι δύο φαρσαλινές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Αλλαντοποιΐα Αργυράκης και ο παραγωγός παραδοσιακού χαλβά Φαρσάλων, Δημήτρης Αλεξόπουλος. 

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου, όσο και στο ευρύ κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι λάτρεις των γεύσεων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στην πατρίδα μας, όπου οι ιδιώτες θα μπορούν να βρουν σπάνια προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από τους εκθέτες, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες θα κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επιχείρησή τους.

Στο πλαίσιο της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα γίνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως ο 2ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef 2017, το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του Λευτέρη Λαζάρου και το «Πίνουμε Ελλάδα» με τον Κώστα Μπάση και τους συνεργάτες του. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Παρασκευή (27/01): 12:00 - 21:30, Σάββατο (28/01) & Κυριακή (29/01): 10:00-21:30, Δευτέρα (30/01): 10:00-17:00.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27/01 στις 19.00, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο www.expotrof.gr.