Η διαφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών αποτιμάται αρνητικά σε ανάλυση της Moody's, η οποία διαβλέπει την "πιθανότητα ενός ή περισσότερων δυσμενών αποτελεσμάτων για τη χώρα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Για τη Moody's είναι σαφές ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ως εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι πιστωτές διαμηνύουν πως αυτό δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα της χώρας.

Για τον οίκο αξιολόγησης το γεγονός ότι το χρέος προσδιορίζεται ως μη βιώσιμο από το ΔΝΤ σημαίνει ότι το Ταμείο δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ο ESM είναι εκείνος που πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 86 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Moody's, ενώ σημειώνεται ότι το γεγονός αυτό θα αναγκάσει τη χώρα να διατηρήσει πλεονάσματα 3,5% στο μέλλον, τα οποία απέχουν σε σχέση με το 1,5% που προτείνει το ΔΝΤ. Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, η Moody's τονίζει ότι δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αντίθετα, διαβλέπει το ενδεχόμενο εκλογών, ή και λήψης επιπλέον μέτρων στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει η κάλυψη των αναγκών της χώρας.