Ενδιαφέρον για μια τεράστια τουριστική επένδυση αξίας 150.000.000 (!) ευρώ, στο Ανατολικό Πήλιο, με τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου στο Χορευτό και Καταδυτικού Πάρκου στο Μυλοπόταμο εκδήλωσε ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών.. 

Μάλιστα επισκέφτηκαν οι ίδιο την Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου και ενημέρωσαν για το σχέδιό τους στην περιοχή. Οι επενδυτές ανέφεραν δε ότι θα επιδιωχθεί χρηματοδότηση στο επενδυτικό τους σχέδιο και από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Τουρισμού κ. Σουλδάτο, συζήτησαν μαζί του το πλάνο τους και θα επανέλθουν εντός καλοκαιριού για την επίσημη παρουσίαση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «Η επένδυση έχει δύο σκέλη. Πρώτον, οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να δημιουργήσουν σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Χορευτό ένα Πάρκο που θα αναδεικνύει τη μυθολογία του Πηλίου και όλη την ιστορία, τη φύση, ώστε να είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Δεύτερον, επιδιώκουν στην περιοχή του Μυλοποτάμου να δημιουργήσουν ένα καταδυτικό πάρκο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο της θάλασσας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 150.000.0000 ευρώ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Οι επιχειρηματίες είδαν την περιοχή και δεσμεύτηκαν να μας παρουσιάσουν επίσημα το σχέδιό τους σε δύο με τρεις μήνες», για να καταλήξει λέγοντας πως «οι επιχειρηματίες στοχεύουν να λάβουν δάνειο από την παγκόσμια Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και γι’ αυτό θέλουν την απόφαση παραχώρησης της έκτασης από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ήδη προχωρούν σε ενέργειες για την προώθηση της επένδυσης».

Φώτης Σπανός