Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017 αναμένεται να έρθουν δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. Τα νέα προγράμματα θα αφορούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση, την εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις franchising.

Η πρώτη δράση, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων Ευρώ, προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων για την αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών και συγκεκριμένα του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η δεύτερη δράση, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων Ευρώ, αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι ενταγμένες σε δίκτυα franchise.

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50%, στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων θα οριστεί στους 18 - 24 μήνες. Τα κίνητρα που θα χορηγηθούν και συνεπώς τα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν θα πρέπει να εστιάζουν στις παρακάτω κατηγορίες παρεμβάσεων: εξοικονόμηση ενέργειας, ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην παρεχόμενη υπηρεσία, ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας των χώρων, ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΠΗΓΗ: franchise.gr