Την απόκτηση ενός αυτοτελούς κτιρίου καταστημάτων και γραφείων στον Βόλο ανακοίνωσε η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο, ημιώροφο και τέσσερις ακόμη υπέργειους ορόφους και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ιωλκού) 18 και Ερμού. Tο εν λόγω κτίριο θα μισθωθεί στην B&F ΑΒΕΕ, η οποία κατέχει τα εμπορικά σήματα «BSB» και «Lynne». Η διάρκεια της προσυμφωνημένης μίσθωσης είναι 20ετής και η μισθώτρια θα παραιτηθεί του δικαιώματος καταγγελίας της μίσθωσης για τα πρώτα 15 έτη, ενώ θα προκαταβάλει τα ενοίκια του πρώτου έτους. Το τίμημα της εξαγοράς έχει οριστεί σε 3,75 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Από τις αρχές του έτους, η εισηγμένη έχει αποκτήσει τέσσερα νέα ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 7.170 τ.μ. αντί ποσού της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, έως το τέλος του έτους δρομολογούνται πρόσθετες επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότησή τους θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία ανέρχονταν σε 33 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016, ενώ πρόσφατα υπεγράφη και προσύμφωνο για τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 2,88 εκατ. ευρώ και διάρκειας 14 ετών, η εκταμίευση του οποίου θα γίνει μόνον εφόσον παραστεί ανάγκη.

Με επικεφαλής τον Άρη Χαλικιά, η Intercontinental International δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά. Ο όμιλος Χαλικιά διαθέτει σημαντική δραστηριότητα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχοντας πραγματοποιήσει σειρά distressed deals και αποκτήσει τις τράπεζες Lincolnwood (2009), Bank of Commerce (2009), Citizens Bank (2010), DuPage (2014) και την AztecAmerica, οι οποίες έχουν απορροφήθηκαν από τη Republic Bank of Chicago, η οποία ανήκει στην οικογένεια. Επικεφαλής της τελευταίας είναι ο Άρης Χαλικιάς ο οποίος κατέχει από το 2000 τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Republic Bank of Chicago. Οι δραστηριότητές του ομίλου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 2012, όταν εξαγοράστηκε χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Εμπορικής Τράπεζας.