Η ζήτηση για αμερικάνικες μοτοσυκλέτες πέφτει, μαζί και η αυτοκρατορία της Harley Davidson, που ετοιμάζεται για κλείσιμο εργοστασίου και περικοπές θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία με έδρα το Μιλγουόκι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι και να ενοποιήσει μονάδες στο Γιορκ της Πενσιλβάνια. Οι εσωτερικές αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια 260 θέσεων εργασίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματ Λέβατιτς. Πέρυσι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επαινέσει την εταιρεία ως υπόδειγμα αμερικανού κατασκευαστή, που χτίζει εργοστάσια και δημιουργεί δουλειές.

Οι πωλήσεις των μοτοσυκλετών της Χάρλεϊ έπεσαν σε όλες τις ηπείρους, και το μέλλον δεν δείχνει καλύτερο. Η εταιρεία έκανε πρόβλεψη για πτώση των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι 4,9% επιπλέον το 2018, ύστερα από πτώση 6,7% το 2017. Αναμένει οι παραγγελίες για το 2018 να διαμορφωθούν στις 231.000-236.000 μοτοσυκλέτες, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 243.842 μοτοσυκλέτες.

Όλο και λιγότεροι Αμερικανοί οδηγούν μοτοσυκλέτες, παρά τις προσπάθειες του Λέβατιτς να λανσάρει μοντέλα για πρωτάρηδες και να μάθει στους συμπατριώτες του να μη φοβούνται τις μηχανές. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 9,4% στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη σε μία μέρα από τον Ιούλιο και μετά.

Blooberg