Η περιουσία του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault αυξήθηκε κατά σχεδόν 2,9 δισ. δολάρια την Τρίτη, λαμβάνοντας ώθηση από τα έσοδα-ρεκόρ που ανακοίνωσε ο δικός του κολοσσός πολυτελών ειδών, LVMH, για το 2019.

Ο Arnault ολοκλήρωσε την ημέρα με περιουσία 108,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με την real time κατάταξη των Δισεκατομμυριούχων του Forbes, χάρη στην άνοδο της μετοχής της LVMH κατά 2,74%. Η LVMH, τα brands της οποίας περιλαμβάνουν τις Louis Vuitton, Moët & Chandon και Christian Dior, ανακοίνωσε πωλήσεις αξίας 60 δισ. δολαρίων για το 2019, ποσό αυξημένο κατά 15% από το 2018. Η πιο κερδοφόρος επιχείρηση της εταιρείας ήταν τα μοντέρνα και δερμάτινα είδη, τα οποία παρήγαγαν έσοδα 22,2 δισ. δολαρίων, ενισχυμένα κατά 20% από το 2018. 

Ακόμη και μετά το "άλμα" της καθαρής περιουσίας του, ο Arnault παραμένει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -πίσω από το Νο 1, Jeff Bezos και το No 2, Bill Gates. Ο Arnault έγινε προς στιγμής ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Δεκέμβριο, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία που έκλεισε η LVMH για την εξαγορά της εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων, Tiffany & Co. 

Τον Νοέμβριο, ο Arnault εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes, μιλώντας για το ντεμπούτο του στις επιχειρήσεις τη δεκαετία του 1970, στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Roubaix και για την πορεία που οδήγησε στην ίδρυση της LVMH.

Kristin Stoller Forbes - Capital.gr