Σταθερά διατήρησε τα μεγέθη της στην Ελλάδα το 2016 η Imperial Tobacco Hellas, που είναι υπεύθυνη για 6 αγορές της ΝΑ Ευρώπης (Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μάλτα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μετά τους φόρους το 2016 διαμορφώθηκε στα 67,204 εκατ. ευρώ από 65,938 εκατ. ευρώ το 2015. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,845 εκατ. ευρώ από 5,924 εκατ. ευρώ το 2015.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Imperial Tobacco ΝΑ Ευρώπης, Αλέξανδρος Καμάρας σχολίασε σχετικά: «Σε συνθήκες βαθιάς κρίσης στην οικονομία μας και μεγάλων προκλήσεων στην αγορά καπνικών – όπως η φορολογία στο 90% της τιμής του πακέτου, που είναι η υψηλότερη στον κόσμο και οδηγεί σε αυξήσεις τιμών, η γιγάντωση του λαθρεμπορίου και η επακόλουθη μείωση της νόμιμης κατανάλωσης, αλλά και οι νέες προειδοποιήσεις υγείας στα πακέτα – δείξαμε για άλλη μία φορά ανθεκτικότητα.

Η αμείωτη εμπορική μας επένδυση, οι δυνατές μάρκες μας (Davidoff, JPS, Golden Virginia, Rizla, Slim Line, Gauloises, West, Drum), το ισχυρό δίκτυο συνεργατών μας, η δέσμευση και το πάθος των ανθρώπων μας παραμένουν οι κινητήριοι μοχλοί μας. Η κορυφαία μάρκα τσιγάρων μας, το Davidoff, συνεχίζει την ανάπτυξή του και πέτυχε νέο ρεκόρ σε μερίδιο αγοράς. Οι συνεχείς βραβεύσεις μας από το Group της Imperial Tobacco επιβεβαιώνουν την μεγάλη αναγνώριση για τις επιδόσεις μας και την σταθερή εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, που έχουν αναδείξει την Αθήνα σε διοικητικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι μπορούν να διακρίνονται και όταν μένουν στην χώρα μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ