Κάτοικος Λαμίας, αλλά θεσσαλός, βλάχος, από την Αγία Παρασκευή Τρικάλων (Τζιούρτζια) ο Γιώργος Γιαννίτσης, δραστηριοποιείται χρόνια στην εμπορία τροφίμων, με έμφαση στο χώρο του παγωτού.

Χθες ανακοινώθηκε από την ΔΕΛΤΑ η εξαγορά της Cold Sin, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο και αποτελεί τον επίσημο εθνικό διανομέα παγωτών της εταιρείας Mars Hellas Α.Ε. - αντιπρόσωπο της General Mills A.E. (Häagen-dazs) και αποκλειστικό διανομέα της ιταλικής εταιρείας παγωτού Sammontana SPA για Ελλάδα και Κύπρο.

Η Cold Sin διαθέτει δίκτυο που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η εταιρεία έχει και δικά της σήματα, τα οποία όμως παράγονται για λογαριασμό της από άλλες, καθώς δεν διαθέτει η ίδια παραγωγική μονάδα.

Η αγορά τυποποιημένου παγωτού σε μια χώρα που πλέον έχει καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακόμη και τον Οκτώβριο, έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, πολύ πάνω από τα 250 εκ. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι σήμερα. Η ΔΕΛΤΑ, από την πλευρά της, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής στη λεγόμενη μικρή λιανική (μίνι μάρκετ και περίπτερα) λόγω της δραστηριότητάς της στο φρέσκο γάλα, στο γάλα υψηλής παστερίωσης, στα γιαούρτια και τους χυμούς, κάτι που της επιτρέπει να εισέλθει πιο εύκολα και στη διανομή παγωτού.

Η Γιαννίτσης Logistics A.E., που εδρεύει στην ΒΙΠΕ Φθιώτιδας, διατηρεί μονάδα εστίασης στην οποία παρασκευάζονται έτοιμα γεύματα, ενώ στην περιοχή των Τρικάλων διαθέτει την βιοτεχνία “Γάστρα” η οποία παράγει πίτες και άλλα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα. 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Cold Sin Γιώργος Γιαννίτσης δήλωσε: «Η αναπτυξιακή πορεία της Cold Sin αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ένταξή μας στο δυναμικό του Ομίλου ΔΕΛΤΑ αποτελεί εγγύηση για ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής συμφωνίας και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Cold Sin που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό».

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr