Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bankingnews.gr η τελική ελληνική πρόταση που θα έρθει στο Euro Working Group των Βρυξελλών περιλαμβάνει νέα μείωση στο αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των 7.200 ευρώ και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% μέχρι το 2023. Παράλληλα, γίνεται λόγος για διεύρυνση του "κόφτη" με μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης των εσόδων.

Το bankingnews.gr επικαλείται πληροφορίες που μιλούν για την εφαρμογή ενός αντίστροφου κόφτη, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα κατευθύνει την υπεραπόδοση από τα έσοδα σε μειώσεις φόρων και κοινωνικές δαπάνες. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο τα πρωτογενή πλεονάσματα να φτάσουν στο 5% μέχρι το 2025. 

Την πρόταση της ελληνικής πρότασης θα επεξεργαστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το οικονομικό επιτελείο και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και μόλις ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο θα την καταθέσει στο Euro Working Group στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. 

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr