Η άφιξη του ΙΕΚ Όμηρος στην πόλη της Λάρισας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και το μερίδιο αγοράς που διεκδικεί, έχει ανακατέψει την τράπουλα του ανταγωνισμού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός οργανισμός κατόρθωσε να μισθώσει το καμένο κτίριο που νοίκιαζε η Β’ ΔΟΥ Λάρισας, το οποίο διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα λόγω της κεντρικής του θέσης και των πολλών τετραγωνικών μέτρων. Άλλωστε τα αξιόλογα σημεία στην πόλη, με προδιαγραφές εγκατάστασης εκπαιδευτικών οργανισμών, είναι ελάχιστα και ακριβοπλρώνονται.

Ήδη όμως εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, τόσο στη Λάρισα όσο και στην Αθήνα, στα οποία εγείρονται ερωτήματα για την στατικότητα του οικοδομήματος, αλλά και κατά πόσο ο συγκεκριμένος οργανισμός θα προλάβει να εκδώσει τις σχετικές άδειες λειτουργίας ενόψει της σχολικής χρονιάς. 

Το θέμα μάλιστα απασχόλησε,την Πέμπτη, την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με  ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου (επίσης ιδιοκτήτρια ΙΕΚ). Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων διευκρινίστηκε πάντως ότι η επιχείρηση “ΙΕΚ Όμηρος” έχει καταθέσει σχετικό φάκελο δικαιολογητικών, ο οποίος, “αν είναι πλήρης θα προλάβει την έναρξη λειτουργίας για την νέα σχολική χρονιά”.

Προνομιακή θέση στο κέντρο εξασφάλισε για τη νέα χρονιά και το “Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος” το οποίο θα μετακομίσει από την οδό Γεωργιάδου. Η εν λόγω επιχείρηση μίσθωσε και ανακατασκευάζει το ακίνητο στην Ανθίμου Γαζή (δίπλα στο θέατρο ΟΥΗΛ) το οποιο φιλοξενούσε επί χρόνια τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Λάρισας.

Τα ιδιωτικό ΙΕΚ διανύουν περίοδο άνθισης καθώς μέσα στο γενικότερο τέλμα της οικονομικής κρίσης προσφέρουν κατάρτιση σε πλήθος επαγγελμάτων με πρώτο την μαγειρική.

Στη μάχη της προσέλκυσης σπουδαστών ξοδεύονται μεγάλα ποσά για προβολή και δημοσιότητα, ενώ τα αθηναϊκά ΙΕΚ που εξαπλώνονται διαρκώς στην επαρχία, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους νέους διαφημίζοντας συνεργασίες από τον Χατζηνικολάου και τον Πετρετζίκη, μέχρι τον ...Αυτιά.

Κατά την φετινή χρονιά στην αγορά της Λάρισας θα αναμετρηθούν συνολικά πέντε ιδιωτικά ινστιτούτα. Πρόκειται για τα ΙΕΚ:  ΑΚΜΗ, ΓΡΑΜΜΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ και ΟΜΗΡΟΣ.

Το νέο κτίριο που μίσθωσε το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος στην Ανθίμου Γαζή

Κώστας Τόλης