Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 22:00 ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Δ. Μαρινόπουλος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις αντιρρήσεις του Προέδρου Υπηρεσίας ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Μαρινόπουλος συνελήφθη χωρίς πρώτο απόγραφο εκτελεστό, κάτι που δημιουργεί ευθύνες τόσο για τους δικηγόρους, όσο και για τον δικαστικό επιμελητή.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν υπάρχει απαίτηση κατά του ιδίου ενώ, όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, το συμβάν ήταν ένα "πυροτέχνημα" από την πλευρά Καρυπίδη.

Νωρίτερα σε αθηναϊκές ιστοσελίδες είχε κυκλοφορήσει η είδηση ως εξής:

"Υπό κράτηση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος, γιος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, πρώην μεγαλομετόχου της φερώνυμης αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου αφορά την άρνηση παροχής όρκου για τα περιουσιακά του στοιχεία. Με βάση τις πληροφορίες η "περιπέτεια" του επιχειρηματία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η άρνησή του να παράσχει όρκο και η σύλληψή του συνδέονται, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, με τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πλευρά Καρυπίδη, η οποία ήταν πρώην συνεργάτης της αλυσίδας Μαρινόπουλος. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου διέταξε ο Ειρηνοδίκης. Σύμφωνα με το  άρθρο 864 του ΚΠΔ στην περίπτωση που μια εκ των δυο πλευρών δεν προσέλθει να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία ο Ειρηνοδίκης εκδίδει ένταλμα σύλληψης".