Τον περασμένο Ιούλιο επενδυτές και κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου ανακουφίστηκαν καθώς υπέθεταν ότι μετά από 20 ολόκληρα χρόνια η πολυπόθητη τουριστική επένδυση στο γραφικό νησάκι του Αλατά “σκότωσε” επιτέλους το τέρας της γραφειοκρατίας και οδεύει προς υλοποίηση. 

Έπεσαν έξω, καθώς λογάριαζαν χωρίς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς η οποία έχοντας τους δικούς της ρυθμούς φαίνεται να μην βιάζεται για ένα έργο με ξεχωριστή σημασία για την Θεσσαλία.

Η επένδυση αφορά σε ποσό 200 εκατ. ευρώ, περίπου, της κυπριακών συμφερόντων United Five Development Hellas. Περιλαμβάνει την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος πέντε αστέρων, δυναμικότητας 950 κλινών, το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχείο και τουριστικά χωριά. Η λειτουργία του θα αποφέρει στην τοπική κοινωνία 300 θέσεις εργασίας ενώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ετήσια έσοδα  της τάξης των 700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος του οικείου δήμου Νίκος Φορτούνας, μιλώντας στο “Ράδιο Ένα” του Βόλου, εξήγησε ότι το ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου και της νησίδας Αλατά προχώρησε τελικά, θυμίζοντας πως οι αρχικές αντιρρήσεις, ότι η νησίδα είναι κάτω των 500 στρεμμάτων, υποχώρησαν καθώς αποδείχτηκε ότι είναι 550 στρέμματα, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για γη υψηλής παραγωγικότητας. Έτσι ο ολοκληρωμένος φάκελος κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όμως ενώ ο φάκελος βρίσκεται στη Λάρισα από τις αρχές Αυγούστου και ο αρμόδιος υπάλληλος θα έπρεπε να εισηγηθεί με έκθεση,, μέχρι σήμερα “δεν το έπραξε με τη δικαιολογία ότι αναμένεται το χωροταξικό της Θεσσαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτούνας.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε μάλιστα ότι ζήτησε ήδη την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα, με επιστολή που έστειλε στο γραφείο του, ενώ έστειλε παρόμοιες επιστολές στα γραφεία των υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος ο κ. Φορτούνας έστρεψε τα πυρά του προς τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κώστα Βολιώτη, τονίζοντας ότι “αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος και οι προσφυγές που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η επένδυση θα λειτουργούσε”.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr