Ιδιόκτητο αλλαντοποιείο στον Δήμο Ελασσόνας ετοιμάζει η Φάρμα Ντούμα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων από βίσωνα και μαύρο χοίρο.

"Είναι μια επένδυση €440 χιλ., η οποία έχει ενταχθεί στο Leader και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή της από την άνοιξη του 2021.

Έχοντας το δικό μας αλλαντοποιείο, θα βγάλουμε στην αγορά και προϊόντα ωρίμανσης, ενώ στη νέα μονάδα θα λειτουργεί και κρεοπωλείο", αναφέρει η Βίκυ Ντούμα, εκπρόσωπος της φάρμας, συμπληρώνοντας ότι στη φάρμα τρέφουν και αίγες, το γάλα των οποίων διατίθεται στην Όλυμπος.

Πρόσφατα, η φάρμα κυκλοφόρησε λουκάνικο και σαλάμι από κρέας μαύρου χοίρου και βίσωνα, ένα mix προϊόν, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα κυκλοφορήσει και ένα νέο αλλαντικό από βίσωνα, το οποίο είναι στο στάδιο τελειοποίησης της συνταγής.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, στόχος της φάρμας είναι οι βόρειες χώρες της Ευρώπης, που, σύμφωνα με την κα. Ντούμα, τάσσονται περισσότερο στα βιολογικά προϊόντα.

Στέλλα Αυγουστάκη FnB