Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος στη Θεσσαλία, που είχε να επιδείξει εντυπωσιακή αποδοτικότητα και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, σε λίγες μέρες και τυπικά θα αποτελεί παρελθόν. 

Η περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας και μετέπειτα και Στ. Ελλάδας, η πλέον νευραλγική υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών, από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μαζί με άλλες πέντε περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας (Πελοποννήσου, Δυτ. Μακεδονίας, Αν. και Κεντρ. Μακεδονίας, Kρήτης και Ηπείρου) αναστέλλει τη λειτουργία της και βάζει οριστικά "λουκέτο". 

Η τυπική διάλυση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας θα επέλθει σε λίγες ημέρες με το ενδιαφέρον πλέον να εντοπίζεται στη "χρέωση" των 900 περίπου εκκρεμών υποθέσεων φοροδιαφυγής που ερευνούσε.

 Πάντως για τις υποθέσεις αυτές, για τις οποίες έχουν ήδη βγει εισαγγελικές εντολές ελέγχου, δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και οι περισσότερες αφορούν σε περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων και προσαύξησης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν υποθέσεις που αναμένουν καταλογιστικές πράξεις για πλαστά- εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο ποτών και πολλές κινήσεις λογαριασμών που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα πενιχρά δηλωθέντα εισοδήματα.

Γιώργος Νούλης (Ελευθερία)