Σημαντική εξέλιξη στην πορεία για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, μέσω ιδιωτικοποίησης ή μακροχρόνιας παραχώρησης της χρήσης του σε επενδυτές, αποτελεί η χθεσινή αποκάλυψη του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας για Αμερικανικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Τζέφρυ Πάϊατ μιλώντας την Τετάρτη στα εγκαίνια των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου-ΟΝΕΧ Shipyards αποκάλυψε ότι Αμερικανικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να επενδύσουν και στο θεσσαλικό λιμάνι, πέραν εκείνων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Σχετικά με την αποκρατικοποίηση των επαρχιακών λιμανιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας κατά την οποία οριστικοποιήθηκε ότι οι πρώτοι διαγωνισμοί θα αφορούν στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και σε δεύτερο χρόνο εκείνο του Βόλου και των άλλων εννέα.

Τα επίσημα εγκαίνια των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου-ΟΝΕΧ Shipyards έγιναν παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση,  του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Ζήσης Hρειώτης thessaliaeconomy.gr