Ανασυντάσσεται η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλίας (πρώην ΣΔΟΕ) που εδρεύει στη Λάρισα, καθώς επίκειται η στελέχωση του δυναμικού της με επιπλέον 15 υπαλλήλους, ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο να μετεξελιχθεί από υποδιεύθυνση σε Διεύθυνση.

Οι νέοι υπάλληλοι προέρχονται από τις δύο ΔΟΥ της Λάρισας και ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΑΑΔΕ.

Η ΥΕΔΔΕ Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στεγάζεται στην οδό Στρατηγού Φράγκου 40, αλλά θα περιοριστεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου εξοικονομώντας ενοίκια 24.000 ευρώ ετησίως. Ο κάτω όροφος του κτιρίου, όπως έγραψε χθες το thessaliaeconomy.gr, ενοικιάστηκε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Κρητικός” η οποία ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην πόλη.

Παράλληλα σε ότι αφορά τη Λάρισα, σημαντικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο που προλειαίνουν το έδαφος για την οριστική και αμετάκλητη συγχώνευση των δύο Εφοριών της πόλης.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΑΑΔΕ για την ενίσχυση της υποδιεύθυνσης της ΥΕΔΔΕ Θεσσαλίας μόνο από υπαλλήλους των δύο εφοριών της περιοχής, έχει ανάψει «φωτιές» στον κλάδο με τον σύλλογο των εργαζομένων να διαμαρτύρεται έντονα για τις ελλείψεις προσωπικού στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ζ.Η. (με πληροφορίες από Γιώργο Νούλη -εφ. Ελευθερία)