Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τεμπών και Δήμος Αγιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προλάβουν τις όποιες αρνητικές εξελίξεις μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο σε ότι αφορά την τοποθέτηση σταθμού διοδίων στα Τέμπη και καθυστερήσεις στην κατασκευή πλήρους κόμβου στον Πυργετό. Αυτό τόνισαν τόσο ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός όσο και οι Δήμαρχοι Αντώνης Γκουντάρας και Κώστας Κολλάτος, συμπληρώνοντας ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται η κατασκευή του κόμβου με μεταφορά του σταθμού διοδίων στα Τέμπη.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Είπαμε όχι διόδια μέσα στα Τέμπη και το εννοούμε από την πρώτη στιγμή. Οποιαδήποτε άλλη εναλλατική πρόταση ή διλήμματα για να γίνει ο κόμβος στον Πυργετό με την προϋπόθεση διοδίων μέσα στα Τέμπη, δεν στέκουν με σοβαρότητα σε όλη τη διαδικασία. Επίσης παραμένουμε ανήσυχοι για το θέμα της σήμανσης καθώς παραμένει ελλιπής για τα παράλια του Ν. Λάρισας και συνεχίζονται τα προβλήματα».

Ακόμη και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων άφησε ανοιχτό από την άλλη ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, σημειώνοντας: «Θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο να μην δεχθεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Η κίνηση μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με στοιχεία και μετρήσεις είναι μηδενική. Έτσι αποδυναμώνεται (σ.σ. μετά την λειτουργία των σηρράγγων). Να θυμήσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων ο δρόμος αυτός χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γκουντάρας: «Αν γίνει αυτό θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, να υπάρχει κλειστός αυτοκινητόδρομος και στον παράδρομο να υπάρχει σταθμός διοδίων. Αν σκεφτεί κανείς έτσι, τότε θα έπρεπε να μπει σταθμός διοδίων και στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου, στον Πλατύκαμπο, γιατί κι εκεί κινούνται βαρέα οχήματα».

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv)