Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει μια νέα λίστα αμερικανικών αγαθών στα οποία μπορεί να επιβάλλει δασμούς αν η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα δεν καταφέρει να πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Οι δασμοί που θα επιβάλλει το μπλοκ πιθανότατα θα ανέρχονται στα επίπεδα των δασμών που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Bloomberg.

«Αν οι ΗΠΑ επέβαλαν τους δασμούς στα αυτοκίνητα θα ήταν κάτι πολύ ατυχές, αλλά ετοιμάζουμε από κοινού με τα κράτη μέλη μας μια λίστα με αντισταθμιστικά μέτρα» επισήμανε την Πέμπτη η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ συναντηθεί με τον κ. Τραμπ στις 25 Ιουλίου, θα βάλει στο τραπέζι δύο βασικές προτάσεις. Η πρώτη θα είναι η μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα για όλες τις χώρες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία και η δεύτερη η πιθανότητα μιας περιορισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, σημείωσε ένας αξιωματούχος.