Ασυνήθιστα υψηλές ταχύτητες θα μπορούν να απολαμβάνουν από τον Σεπτέμβριο στο ίντερνετ οι χρήστες της Λάρισας.

Η Wind ολοκληρώνει το δίκτυο οπτικών ινών στην πόλη, με καλωδιώσεις και καμπίνες, και θα είναι έτοιμη να παράσχει νέου τύπου συνδέσεις που θα μπορούν να αξιοποιούνται από τους πελάτες της για πλήθος νέων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Διεύθυνση Δικτύου της WIND αξιοποιεί στη Λάρισα τρεις διαφορετικές τεχνολογίες οπτικών ινών:

Fiber to the Curb (FttC): τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπου χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες VDSL vectoring / vplus & G.fast, τα αποτελέσματα της πιλοτικής λειτουργίας έδειξαν ότι επιτυγχάνονται ταχύτητες από 50 ως 200/300+ Mbps.

Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι. Πρόκειται για την τεχνολογία G.fast που εξασφαλίζει ταχύτητες άνω των 300 Mbps και έως 800 Mbps.

Και τέλος, Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη που απογειώνει την εμπειρία σύνδεσης με το διαδίκτυο αγγίζοντας ταχύτητες ως και 1 Gbps. 

Ζ.Η.