Το δικαστήριο δικαίωσε τη Danone για τη ζημιά που υπέστη από λανθασμένη ανάκληση προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου του 2013, η Fonterra είχε αποκαλύψει ότι κάποιες παρτίδες ορρού γάλακτος ήταν μολυσμένες με ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι το βακτήριο που εντοπίστηκε είναι το ακίνδυνο Clostridium sporogenes.

Εν συνεχεία η Danone ξεκίνησε νομικές διαδικασίες στη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη ζητώντας να αποζημιωθεί. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας στη Σιγκαπούρη δημοσιοποιήθηκαν σήμερα με τη γαλλική εταιρεία να χαιρετίζει την ευνοϊκή προς εκείνη απόφαση.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Theo Spierings, Διευθύνων Σύμβουλος της Fonterra, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι που το δικαστήριο δεν αναγνώρισε πλήρως τους όρους της συμφωνίας εφοδιασμού μας με τη Danone, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνημένων περιορισμών ευθύνης. Η απόφαση για την προληπτική ανάκληση βασίστηκε σε τεχνικές πληροφορίες που ελήφθησαν από τρίτους, οι οποίες αργότερα αποδείχθηκαν εσφαλμένες. Δουλεύουμε σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη και πολύπλοκη βιομηχανία και πάντα δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων με τη δέσμευσή μας να είμαστε η πιο αξιόπιστη πηγή γαλακτοκομικής διατροφής στον κόσμο».

Από τη μεριά της η Danone εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Η Danone πιστεύει ότι οι εταιρείες τροφίμων και οι προμηθευτές τους μπορούν να συνεργαστούν μόνο μέσω μιας σταθερής σχέσης βασισμένης στην εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Η Danone θα συνεχίσει να αναπτύσσει αυτή τη σχέση με τους προμηθευτές της σε όλο τον κόσμο».

foodbev.com