Ακόμα πιο κοντά τα Σκόπια στη χώρα μας. Την έναρξη απευθείας πτήσης, από την 1η Νοεμβρίου, σχεδιάζει η Aegean, όπως είχε ανακοινώσει o επικεφαλής της αεροπορικής τον Οκτώβριο του 2017 κατά την παρουσίαση των νέων προορισμών για το 2018.

"Θα ξεκινήσουμε να πετάμε στα Σκόπια και φυσικά έχουμε ήδη αποταθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για να μας ενημερώσει και να μας δώσει τον κατάλληλο τρόπο όσον αφορά τη χρήση των διαφόρων ονομασιών και ενεργειών, για να καλύψουμε σωστά αυτή τη χώρα.

Η εντύπωσή μας είναι ότι είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να έχει περισσότερες διασυνδέσεις με όλες τις χώρες, ακόμα και αυτές με τις οποίες έχει ενδεχομένως προβληματική ιστορία όσον αφορά τις σχέσεις, γιατί η οικονομική βελτίωση της σχέσης των δύο χωρών πάντα βοηθάει.

Νομίζω ότι και το Υπουργείο εξωτερικών συμφωνεί σε αυτήν την τάση, για αυτό και ήταν θετικό κατ’ αρχήν στην διάθεσή μας να πετάξουμε εκεί.

Άλλωστε οι Πρέσβεις μας σε πολλές χώρες στα Βαλκάνια μας έχουνε ζητήσει να δημιουργήσουμε συνδέσεις άμεσες" είχε σημειώσει τον Οκτώβριο του 2017 ο κ. Βασιλάκης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την πτήση αυτή θα καλυφθεί η ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στα Σκόπια για αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών προς όφελος των επιχειρήσεων και των Ελλήνων εργαζομένων τους.

Λ.Ε.