Το πρώτο της premium, παλαιωμένο τσίπουρο λάνσαρε πριν από δύο μήνες η οινοποιία Meteoro της οικογένειας Τσίνα που εδρεύει στο Δήμο Μετεώρων του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για το Asclepius, ένα απόσταγμα από Μοσχάτο Αμβούργου, παλαιωμένο για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε δρύινο γαλλικό βαρέλι, αχρησιμοποίητο, προκειμένου να προσδώσει τα δικά του χαρακτηριστικά στο απόσταγμα. «Είμαι της άποψης ότι τα δικά μας αποστάγματα, αν αποσταχθούν σωστά, αν προσεχθούν, είναι πολύ καθαρά. Γιατί να πιείς ένα ξένο απόσταγμα;», δήλωσε στο foodreporter η Άρτεμις Τσίνα, ενώ αναφορικά με το αν ο Έλληνας καταναλωτής είναι έτοιμος να εκτιμήσει ένα premium απόσταγμα και να πληρώσει κάτι παραπάνω γι’ αυτό, σημείωσε: «Ένα ουίσκι δεν θα το πληρώσει πιο ακριβά; Το ίδιο είναι και αυτό, είναι ένα απόσταγμα που θα μείνει τέσσερα χρόνια σε βαρέλια. Νομίζω ότι οι Έλληνες που ψάχνονται να πιουν ένα-δύο ποτηράκια καλό προϊόν, θα το πάρουν». 

Με ή χωρίς γλυκάνισο; 

Όσον αφορά στο… αιώνιο δίλημμα του τσίπουρου με ή χωρίς γλυκάνισο, η ίδια μας ανέφερε: «Εμείς είμαστε από τα Τρίκαλα. Το 2011 βγάλαμε δύο τόνους περίπου χωρίς γλυκάνισο και μας έλεγαν ότι είμαστε απερίσκεπτοι, γιατί σε εκείνη την περιοχή παράγουν όλοι με γλυκάνισο. Όντως, τρομάξαμε να το βάλουμε στην αγορά. Και τώρα έχει αντιστραφεί η κατάσταση με αποτέλεσμα στο 80% των περιπτώσεων να πωλείται χωρίς γλυκάνισο και στο 20% με γλυκάνισο. Ο γλυκάνισος είναι γλυκαντική και αρωματική ουσία και “χτυπάει” στο κεφάλι. Αν πιείς τρία με τέσσερα ποτηράκια χωρίς, είναι σαν να πίνεις ένα με γλυκάνισο. Είναι πιο καθαρό και δε χτυπάει στο κεφάλι».

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες απο Foodreporter)