Προ των πυλών για την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης του Θεσγάλα βρίσκoνται οι πιστώτριες τράπεζες με την οικογένεια του Ξενοφώντα Καντώνια, γνωστή από τη δραστηριότητά της στην Cosmos Aluminium στη Λάρισα. Οπως γράφει η Καθημερινή, ίσως και τις επόμενες ημέρες κατατεθεί στο δικαστήριο η σχετική αίτηση.

Ηδη χθες, όπως προκύπτει από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), συστάθηκε η εταιρεία «Cosmos ΘΕΣ γάλα Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» με μοναδικό εταίρο την Cosmos Investments A.E. και διαχειριστές τους Ξενοφώντα, Ιωάννη και Θεόδωρο Καντώνια.

Στη νέα εταιρεία πιθανόν θα μεταβιβασθεί το ενεργητικό του Θεσγάλα και μένει να δούμε πόσο μέρος του παθητικού.

H οικογένεια Καντώνια είχε επιδείξει και πιο παλιά ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος, και εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο όταν ναυάγησαν τελικά πέρυσι οι διαπραγματεύσεις αρχικά με τη «Φάρμα Κουκάκη» και στη συνέχεια με τη γαλακτοβιομηχανία «Ομηρος».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν είχε ξεσπάσει η οικονομική κρίση στον ΘΕΣ γάλα o Ξενοφών Καντώνιας είχε συνεισφέρει στον συνεταιρισμό ένα ποσό  κοντά στις 500.000 ευρώ με εγγύηση το σήμα της εταιρείας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr