Επιδοκιμάζει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη μέλη της για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού και να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στις ανθρώπινες ζωές, τις κοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΤΕΑΕΠ δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες και τις χώρες μέλη της. Η Τράπεζα προτίθεται να επικεντρώσει τη χρηματοδότηση που προβλέπεται για νέες χρηματοδοτήσεις μέσα στο 2020, ύψους περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ, για να βοηθήσει τους κλάδους και τις βιομηχανίες που πλήττονται περισσότερο από την αναταραχή που προκαλείται από την πανδημία του COVID-19.

«Στις τρέχουσες κρίσιμες συνθήκες και αλλαγές στην αντίληψη των αγορών για τους κινδύνους και τη ρευστότητα, η Τράπεζα συνεχίζει να βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το πιο ευάλωτο τμήμα της οικονομίας, και να παράσχει την υποστήριξη που χρειάζονται τα κράτη μέλη και οι πελάτες μας. Θα προσφέρουμε πρόσθετη τεχνική βοήθεια στους ενδιαφερόμενους πελάτες για την ευκολότερη προετοιμασία των χρηματοδοτικών προτάσεων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών σχεδίων, μελετών σκοπιμότητας, εκτιμήσεων περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ», επισημαίνεται και προστίθεται ότι η Τράπεζα θα επικεντρωθεί στην παροχή βοήθειας σε δήμους, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και φαρμακευτικές εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης εναντίον του Covid-19.

Χ.Ψ.