Πρόστιμα ύψους 33.000 ευρώ, για ρύπανση του Τιταρήσιου ποταμού, έχει επιβάλει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κατά μήκος του ποταμού, ανέφερε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Τρίτη ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Υπογράμμισε, δε, πως θα πράξει τα προβλεπόμενα της εθνικής νομοθεσίας, περί μόλυνσης του περιβάλλοντος, αν τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων, που πάρθηκαν πρόσφατα από τον ποταμό, ταυτοποιήσουν ότι η μόλυνσή του προέρχεται από τους βιολογικούς καθαρισμούς των εν λόγω επιχειρήσεων ή από τον βιολογικό καθαρισμό της Ελασσόνας.

Ο κ. Αγοραστός απαντώντας σε επερώτηση του συμβούλου της Περιφερειακής Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» κ. Αντ. Αδάμου, σχετικά με τα μέτρα ελέγχου που λαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μόλυνσης των νερών των ποταμών Ελασσονίτη και Τιταρήσιου, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες προχώρησαν σε διεγματοληψίες σημείων του Τιταρήσιου, σε μήκος 11 χιλιομέτρων, στους βιολογικούς καθαρισμούς τόσο των επιχειρήσεων όσο και του Βιολογικού Ελασσόνας. Τα δείγματα εξετάζονται από πιστοποιημένο εργαστήριο και αναμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους και την αντίστοιχη ταυτοποίησή τους…».

Ο κ. Αδάμου δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην επερώτησή του ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και ότι: «Γι’ ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των παραποτάμιων χωριών του Δήμου Ελασσόνας γίνονται μάρτυρες μιας εγκληματικής ενέργειας που συντελείται στον Ελασσονίτη και στον Τιταρήσιο ποταμό. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί, κάποιοι ρίχνουν τα βοθρολύματα στα ποτάμια».

Λένα Κισσάβου Ελευθερία

Φωτό αρχείου*