Για σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο ΙΚΑ Βόλου, έκανε λόγω αποκλειστικό δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr στις 20 Ιουνίου 2017, "παγώνοντας" τη διοίκηση του Ταμείου στην Αθήνα. Ουδείς όμως τόλμησε να το διαψεύσει. Ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα και σήμερα η διοίκηση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) το επιβεβαιώνει με λεπτομερή ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο Περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ - πρώην ΙΚΑ Βόλου - η Διοίκηση του Φορέα κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ.

Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.

Η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει.

Και για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά.

ΕΦΚΑΙΚΑ ΒΟΛΟΥ