Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών του δήμου Πύλης μετά και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κεντρικό θέμα συζήτησης την αποδοχή της επιχορήγησης του υπουργείο Εσωτερικών αλλά και την κατανομή της ώστε να «κλείσουν» χρέη προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ιδιώτες και κοινοπραξίες.

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νάκος, λήφθηκαν τρεις κρίσιμες αποφάσεις για τον μετέπειτα σχεδιασμό τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Καταρχήν, έγινε αποδοχή της έγκρισης της επιχορήγησης ύψους 870.000 ευρώ, αφετέρου τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου και τρίτον λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την κάλυψη χρέους προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας που αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Τρικάλων ύψους 752.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αντίστοιχα, τα 120.000 ευρώ θα κατανεμηθούν για να καλύψουν χρέη προς πέντε ιδιώτες και κοινοπραξίες, ανάμεσα σε αυτές και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Όπως επισημάνθηκε, αυτό σημαίνει ότι πλέον το μέλλον προμηνύεται σαφώς πιο ευοίωνο για το δήμο Πύλης, δεδομένου ότι χωρίς το βάρος των χρεών, τόσο το Χιονοδρομικό Κέντρο όσο και οι υπόλοιπες δομές του δήμου, θα μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αναπτυξιακά σχέδια, χωρίς εμπόδιο το βάρος των ληξιπρόθεσμων.

Πλέον, μένει η κατάθεση των ποσών, ενώ σε επόμενη φάση, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα φέρουν νέα δεδομένα ειδικά στην λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Έρευνα