Την αλλαγή της νομικής υπόστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διευκολύνει την προώθηση της πολιτικής συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της οποίας θα προωθήσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

To μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλίας θα είναι το πρώτο εκτός Αττικής στο οποίο υιοθετηθούν λύσεις με την συμμετοχή ιδιωτών με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών αλλά και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστη οι νοσηλευόμενοι. Άλλωστε τα χρήματα που κατευθύνονται στην Δημόσια Υγεία της χώρας είναι αναλογικά περισσότερα, σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, πλην όμως οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΣΥ είναι κατώτερες των προσδοκιών.

Για το θέμα του ΣΔΙΤ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε την Κυριακή στην πόλη σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της 5ης ΥΠΕ αλλά και με καθηγητές του νοσοκομείου. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Αθανάσιος Γιαννούκας παρέδωσε στον υπουργό Υγείας υπόμνημα με σειρά προτάσεων για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του ιδρύματος. Μεταξύ αυτών προτείνεται η επέκταση του νοσοκομείου με ανέγερση νέων ορόφων οι οποίοι θα συνεισφέρουν με άλλα 6.000 τ.μ. για την στέγαση νέων κλινικών κ.λ.π..

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται σύντομα να δοθούν προς χρήση κάποια από τα κλειστά κρεβάτια στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού τα οποία παραμένουν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη Ελευθερία)