H κατασκευαστική “Τοξότης” του Καρδιτσιώτη Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και η Staff S.A. εταιρεία ενδυμάτων του Λαρισαίου Γιάννη Δημοβέλη, είναι μεταξύ των επιχειρήσεων για δάνεια των οποίων ασκήθηκαν διώξεις σε διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της Attica bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινικές διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος και στρέφονται κατά του πρώην προέδρου Γιάννη Γαμβρίλη, του πρώην CEO Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, ενός πρώην γενικού διευθυντή, καθώς και στελεχών και υπαλλήλων της τράπεζας για την περίοδο 2011 - 2015.

Ειδικότερα, οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας στην απιστία, που στρέφονται κατά μελών της διοίκησης της Attica Bank της επίμαχης περιόδου.

Επίσης, απήγγειλαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση η τράπεζα την επίμαχη περίοδο ενέκρινε δανειοδοτήσεις, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, σε πέντε συνολικά ταιρίες με επιτόκιο κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που προβλεπόταν βάσει της πιστοληπτικής τους διαβάθμισης και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ξεκινήσει μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2016 στον Άρειο Πάγο η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αναφερόταν σε δεκάδες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων της Attica Bank σε χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης νομικά πρόσωπα με επιτόκια χαμηλότερο ή και πολύ χαμηλότερο των προβλεπόμενων.

Ζ.Η thessaliaeconomy.gr