Μετά τον Βόλο (Ιάσονος 121 & Τρικέρων) τέθηκε σε λειτουργία και το δεύτερο κατάστημα Play της ΟΠΑΠ ΑΕ στη Θεσσαλία το οποίο βρίσκεται στη Λάρισα (Μανωλάκη 13 & Ηφαίστου).

Ήδη αυτή τη στιγμή ανά την Ελλάδα λειτουργούν περισσότερα από 50 καταστήματα του είδους.

Τι είναι τα Παιγνιομηχανήματα και πώς παίζονται τα παιχνίδια:

Τα Παιγνιομηχανήματα του ΟΠΑΠ διαθέτουν βίντεο-οθόνη με σύγχρονα γραφικά  και χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Είναι παρόμοια με τα κλασσικά Παιγνιομηχανήματα, στη λογική ότι κάθε τερματικό είναι μία αυτόνομη συσκευή  μέσα στην οποία το κάθε παιχνίδι  διαθέτει μία γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Κάθε τερματικό είναι συνδεδεμένο στο κεντρικό σύστημα του ΟΠΑΠ, μέσω του οποίου γίνεται η διαχείριση, η παρακολούθηση και ο έλεγχος σωστής λειτουργίας των παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους. Ο παίκτης επιλέγει το χρηματικό ποσό  που επιθυμεί να στοιχηματίσει και στη συνέχεια πατάει το κουμπί έναρξης του παιχνιδιού. Ο παίκτης δεν έχει κανέναν έλεγχο επί των συνδυασμών που θα εμφανιστούν ή οποιασδήποτε νίκης που θα επιτευχθεί. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος πρόβλεψης πότε και αν θα κερδίσει. Είναι σημαντικό ο παίκτης να διαβάσει τον πίνακα πληρωμών και τις οδηγίες του παιχνιδιού για να κατανοήσει τη λειτουργία του.

Στα  παιχνίδια  σε Παιγνιομηχανήματα οι γραμμές πληρωμών  είναι μια σειρά διαδοχικών συμβόλων επί της οθόνης, που μπορεί να μην βρίσκονται απαραίτητα σε ευθεία. Ο συνδυασμός συμβόλων σε μια γραμμή αποδίδει ένα ορισμένο κέρδος. Τα παιχνίδια διαθέτουν μια σειρά από εικονικούς τροχούς με σύμβολα που περιστρέφονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στις γραμμές πληρωμών εμφανίζονται σύμβολα, ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά ή και από δεξιά προς τα αριστερά.

 Ένα κλασσικό παιχνίδι διαθέτει τρεις τροχούς με σύμβολα και τουλάχιστον μία γραμμή πληρωμής. Τα  παιχνίδια  σε Παιγνιομηχανήματα μπορεί να διαθέτουν περισσότερους από τρεις τροχούς και περισσότερες από μία γραμμές πληρωμής.

 Όσες περισσότερες γραμμές στοιχηματίζει κανείς, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κερδίσει. Υπάρχει η πιθανότητα  να αποδοθεί μπόνους ή συνδυασμός κέρδους στοιχηματίζοντας μία μόνο γραμμή, ωστόσο η εμπειρία του παιχνιδιού αλλάζει όταν  παίζονται οι μέγιστες γραμμές πληρωμών. Οι  παίκτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το ύψος του στοιχηματισμού ανά γραμμή. Το ποσό στοιχηματισμού των παιχνιδιών σε Παιγνιομηχανήματα κυμαίνεται από € 0,10 έως € 2,00. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποδίδουν δωρεάν περιστροφές και μπόνους.

Το αποτέλεσμα κάθε στοιχήματος σε ένα παιχνίδι είναι τυχαίο και δεν επηρεάζεται, ελέγχεται ή σχετίζεται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αριθμητικές τιμές που παράγονται από πιστοποιημένη γεννήτρια τυχαίων αριθμών, σε σχέση με τον εκάστοτε πίνακα απόδοσης κερδών  και τους κανόνες του παιχνιδιού που ισχύουν Το ελάχιστο και το μέγιστο χρηματικό ποσό συμμετοχής στα παιχνίδια, καθώς και το μέγιστο χρηματικό ποσό κέρδους εμφανίζονται στην οθόνη κάθε Παιγνιομηχανήματος. Οι κανόνες διεξαγωγής του κάθε παιχνιδιού παρουσιάζονται στον παίκτη μέσω της οθόνης οδηγιών του παιχνιδιού.