Από μια τρύπα που άνοιξαν στον τοίχο του εργαστηρίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, μπήκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι διαρρήκτες και το «ελάφρυναν» από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικά, την ώρα που στο Θόλο του κτιρίου φοιτητές έκαναν πάρτι.

Το περιστατικό της κλοπής σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου, ωστόσο καταγγέλθηκε προς τις πρυτανικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη διάρρηξη στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς έχουν γίνει και άλλες διαρρήξεις σε πολλά γραφεία στο νέο κτίριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής εκτίμησε ότι η κλοπή ήταν συνέπεια της ανεξέλεγκτης κατάστασης που δημιουργούν τα πάρτι στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, και κυρίως στον Θόλο και εκτιμά ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποινική τους διάσταση, έχουν οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές συνέπειες.

Ειδικότερα, η συνέλευση επισημαίνει την υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών όλων των φοιτητών του τμήματος, αλλά και την δυσκολία που προκαλείται στην πρόσβαση φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις σπουδές τους. Η αρμόδια αντιπρύτανης Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννα Λαλιώτου, τόνισε πως το θέμα της κλοπής των υπολογιστών θα συζητηθεί στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου, ενώ το ζήτημα των φοιτητικών πάρτι απασχολεί έντονα τις πανεπιστημιακές αρχές. Ήδη, η πρυτανική αρχή σκέπτεται διάφορους τρόπους για να έχουν οι φοιτητές ένα δικό τους χώρο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που θέλουν.