Ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. στους τομείς της παραγωγής, της συσκευασίας και της αποθήκευσης. Πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο που διανύουμε, ο όμιλος δημιουργεί νέο ψυγείο με χωρητικότητα 25.000 παλέτες. Το συγκεκριμένο ψυγείο, στην έδρα της επιχείρησης στα Τρίκαλα, προορίζεται για την αποθήκευση τόσο της παραγόμενης φέτας, όσο και του γιαουρτιού, όπως αναφέρει στο FOODReporter, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Σαράντης. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψυχόμενο logistics center στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Η συγκεκριμένη επένδυση θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ», εξηγεί ο κύριος Σαράντης. 

Την ίδια στιγμή ο όμιλος ολοκληρώνει τη μεταφορά του τμήματος γιαούρτης σε νέα παραγωγική μονάδα, γεγονός το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης θα προσφέρει αύξηση της παραγωγής κατά 100%. «Συγκεκριμένα, με τη δημιουργία του ψυγείου, απελευθερώσαμε χώρο στον τομέα παραγωγής και μεταφέρουμε εκεί την παραγωγή του γιαουρτιού», όπως αναφέρει ο θεσσαλός επιχειρηματίας. «Το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανάπτυξη του τομέα συσκευασίας της φέτας σε νέους χώρους με καινούργιους περιέκτες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δημιουργήσουμε νέους κωδικούς, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι σε ατομικές μερίδες καθώς προϊόντικά προσανατολιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σε ό,τι αφορά τη σειρά προϊόντων τσαγιού «Όλυμπος», ο Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδερφό του Τάκη Σαράντη, πρόεδρο της εταιρείας, ίδρυσαν και διοικούν τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία, σημειώνει ότι και οι πέντε κωδικοί που έχει φέρει η εταιρεία στην αγορά κινούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Για το 2019 ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναμένει ανάπτυξη του κύκλου εργασιών κατά περίπου 12%, με τις πωλήσεις να κινούνται λίγο κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης. «Το 52% των πωλήσεών μας αφορά στις εξαγωγές, καθώς ενισχυόμαστε και από τις κατά τόπους θυγατρικές μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. 

Γιώργος Λαμπίρης