Νέα σημαντική καθυστέρηση στην ανέγερση του διώροφου κτιρίου εντός του χώρου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Τρίκαλα, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας (φωτογραφία - μακέτα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, που είχε αναδείξει το θέμα,  η μειοδότρια εταιρεία του διαγωνισμού "Κοκκίνης", υπαναχώρησε στην ανάληψη της εργολαβίας καταγγέλλοντας ότι λόγω μεγάλης παρέλευσης χρόνου έχουν παραβιαστεί βασικοί όροι του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 1η Στρατιά που χειρίζεται την υλοποίηση του έργου προσανατολίζεται στην επιλογή του δεύτερου μειοδότη του διαγωνισμού.

Ο σχεδιασμός προβλέπει κτήριο Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), συνολικά 2.450 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει μαγειρεία, εστιατόρια δυναμικότητας 600 ατόμων, κέντρο ψυχαγωγίας και άλλους χώρους της Σχολής.

Η ενσωμάτωση του νέου κτηρίου ΔΜ, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αναβάθμιση της Σχολής, επιτυγχάνουν το γενικότερο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της και την ουσιαστική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του προσωπικού.

Η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ.

Η θεμελίωση του έργου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο παρουσία του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη. 

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr