Στον παλμό του Μύλου από σήμερα η πόλη των Τρικάλων καθώς το Χριστουγεννιάτικο πάρκο ανοίγει τις πύλες του περιμένοντας και φέτος τις εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών. Η πόλη αποκτάει εορταστικό χρώμα, ενώ αρχίζει η καλύτερη περίοδος του χρόνου για τους επαγγελματίες του τουρισμού και την τοπική αγορά.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση στην υποδοχή του κοινού, καθώς, ταυτόχρονα με τον Μύλο, ξεκινάει την λειτουργία του το νέο οργανωμένο ιδιωτικό πάρκινγκ, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 600 ΙΧ αυτοκινήτων.
«Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην ομαλή ροή τόσο των ξένων επισκεπτών όσο και των συμπολιτών μας» αναφέρει, μιλώντας στο trikalaenimerosi.gr, ο υπεύθυνος της επιχείρησης Μιχάλης Ζιώγας. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε άμεση εξυπηρέτηση, με ασφάλεια πάνω απ΄ όλα, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα οχήματά τους. Αυτό θα το πέτυχουμε με την 24ωρη φύλαξη του χώρου».
Ο ίδιος εξηγεί ότι «στην υπηρεσία των επισκεπτών θα υπάρχει προσωπικό, καθώς και παρκαδόροι για να διευκολύνουν τους οδηγούς των οχημάτων». Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο πάρκινγκ θα διαθέτει καντίνα αλλά και τουαλέτες για τους πελάτες του. «Όλα αυτά προσπαθήσαμε να τα πετύχουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους επισκέπτες» τονίζει.
Πόσο κοστίζει η στάθμευση; «Οι τιμές κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος» απαντά: «Οι χρεώσεις είναι λογικές, στα πλαίσια της αγοράς. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα, για την 1η ώρα, είναι 3€ και 1€ για κάθε επόμενη ώρα. Για τα mini bus, έως 14 θέσεις, ξεκινάει από 10€ η 1η ώρα και 3€ κάθε επόμενη.
Για τα λεωφορεία 15 θέσεων και άνω, η χρέωση κυμαίνεται από 20€ έως 30€ η 1η ώρα, και από 6 έως 10€ η κάθε επόμενη αντίστοιχα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του παρκινγκ για όλο το διάστημα του Μύλου με συνολικό κόστος 400€».
Σε ότι αφορά την λειτουργία της επιχείρησης μετά την περίοδο του Μύλου, ο κ. Ζιώγας διευκρινίζει ότι η λειτουργία του πάρκινγκ «θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της πόλης αλλά και του πάρκου. Σίγουρα θα είναι ανοιχτό σε κάθε εκδήλωση προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς. Ο καιρός θα δείξει».

Λ.Ε. trikalaenimerosi.gr