Όνειρα δύο δεκαετιών τείνει να γίνει ο κεντρικός σταθμός του Ελαιώνα για τα ΚΤΕΛ και τους Θεσσαλούς επιβάτες που ταλαιπωρούνται στη Λιοσίων και στον Κηφισό.

Το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ "κινείται' ξανά καθώς, όπως δήλωσε ο Υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης, προχωρούν οι προμελέτες και το υπουργείο Μεταφορών θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Κλήμης, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων τελείωσε πρόσφατα και η προμελέτη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία Αντικειμένου, προκειμένου να ανατεθεί σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο Πακέτο Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ θα εξυπηρετεί ετησίως 16 εκατ. επιβάτες ενώ θα υπάρχουν 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων γραμμής κι άλλες 23 για διεθνείς προορισμούς.

Οι εγκαταστάσεις του θα έχουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ. και, ανά κατηγορία, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ. και οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε 11.750 τ.μ., ενώ οι χώροι στάθμευσης θα είναι 572, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό, δεδομένης της σύνδεσής του με τον σταθμό «Ελαιώνα» του μετρό.

Ζ.Η.