Σχεδόν έτοιμα είναι τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για επιστροφή στην κανονικότητα, σε ότι αφορά τη λειτουργία τους. Θα οριστικοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των μέτρων σταδιακής χαλάρωσης του lockdown από την κυβέρνηση, που, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ημερομηνία επανεκκίνησης θα είναι η 4η Μαΐου. 

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά σχέδια των τραπεζών, η αρχή θα γίνει με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών και που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας. Προβλέπεται να επιστρέψουν σταδιακά στα γραφεία τους και ειδικότερα εκ περιτροπής, για παράδειγμα μια εβδομάδα στο γραφείο τους, μια εβδομάδα τηλεργασία από το σπίτι, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός και να μπορούν να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στα καταστήματα των τραπεζών ήδη εργάζεται το 60%-70% του προσωπικού, όπου και εκεί εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία. Εκτιμάται ότι η... αναγκαστική "εκπαίδευση" του συναλλασσόμενου κοινού στη χρήση των εναλλακτικών δικτύων (internet banking, mobile banking) θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς και δεν θα υπάρξει, μετά τη χαλάρωση του lockdown, αθρόα προσέλευση στα καταστήματα για συναλλαγές, που δεν χρειάζονται φυσική παρουσία του πελάτη.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr