Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ο νέος μύλος της εταιρείας Μέλισσα Κίκιζας -στο χώρο της υπάρχουσας μονάδας στη Λάρισα- η έναρξη λειτουργίας του οποίου πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2019, οπότε και έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές παραγωγές. 

Η επένδυση συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ τροφοδοτεί το σύνολο της παραγωγής, με ποσότητες που διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Πλέον η Μέλισσα Κίκιζας διαθέτει τους μεγαλύτερους σιμιγδαλόμυλους στην Ελλάδα, αποκτώντας πλήρη αυτάρκεια πρώτης ύλης για την παρασκευή των ζυμαρικών της. 

Ταυτόχρονα μέσω της συγκεκριμένης κίνησης επιτυγχάνει τη μείωση των κοστολογίων της. Επιπλέον παραγωγική δυναμική 50.000 τόνων ετησίως Ο νέος μύλος έχει τη δυνατότητα να παράγει 50.000 τόνους σιμιγδάλι ετησίως, ποσότητα η οποία προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα παραγωγική δυναμική της εταιρείας, η οποία ήταν επίσης περί τους 50.000 τόνους κάθε χρόνο. 

Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές είναι ένας τομέας ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω ανάπτυξη προσεχώς για την επιχείρηση από τη Λάρισα, με την εταιρεία να αυξάνει τις παραγόμενες ποσότητες επιδιώκοντας και την ενίσχυση της παρουσίας της σε υπάρχουσες αγορές, αλλά και το άνοιγμα σε νέες. 

Η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τη δυναμική της στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να μεγαλώσει την παρουσία της στο λιανεμπόριο με επώνυμα αλλά και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Επί του παρόντος η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 28 χώρες. 

Κύκλος εργασιών

2018: 66,9 εκατ. ευρώ

2019: 65,3 εκατ. ευρώ

Γιώργος Λαμπίρης foodreporter